Tesla lance un nouveau salon d’exposition en Turquie où les autorités souhaitent une usine

İlk konumu Türkiye’nin başkenti Ankara’da, Armada AVM’de bulunan bu showroom 6 Ocak’ta açıldı. Tesla, ilgilenen müşterilere test sürüşleri ve araçlarının sergisini sunacak. 2023 Mart ayında Türkiye’de Supercharger Network lisansını kazandıktan sadece iki ay sonra, Mayıs ayında ilk Model Y teslimatlarını gerçekleştirdi. Ancak Tesla’nın Türkiye’deki geleceği sadece birkaç showroom ve Supercharger Network’ten çok daha fazlası olabilir.

Ülkenin yetkilileri, CEO Elon Musk’ın bölgeyi bir fabrika için düşünmesini hala umut ediyor. Tesla, Doğu yarımkürede başka bir fabrika inşa etmeyi düşündüğünü ima ediyordu ve Hindistan sıkça aday olarak gösterildi. Ancak yerel otomobil üreticilerinin ithalat vergilerinin azaltılmasına karşı çıkmasıyla ciddi bir karşı koyma olmuştu. Musk’a göre Tesla zaten çeşitli yerel tedarikçilerle görüşmelerdeydi ve Türkiye yeni fabrika için hedefleri arasındaydı.

Türkiye’deki yeni showroomların büyümesi, ülkedeki elektrikli araçların büyümesi için umut verici. Ülkede yaklaşık 23 milyon araç bulunurken, *Statista*’ya göre geçen yıl Türkiye’de 66,000’den fazla EV satıldı. Bu oldukça umut verici; *Arabian Gulf Business Insight*’a göre, 2022’de sadece 8,000, 2021’de ise sadece 3,000 adet EV satılmıştı.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *